De Kunst van Kindercoaching

"Wanneer je bereid bent kinderen de wereld in zichzelf te laten ontdekken, hoef je hen niets te leren". (-TORI-)


Leer De Kunst van Kindercoaching kennen en beleven. Een prachtcombinatie van een on-en offline training die samen een stevig fundament vormen. Met deze training ben je goed voorbereid om met kinderen en ouders te werken.

Spelregels

Op zoek naar een kindercoachopleiding? Twijfel je of je het wel kunt? Durf je de echte stap nog niet helemaal te zetten? Dan zit je hier goed. De Kunst van Kindercoaching leert je op een andere manier te kijken. Naar jezelf, kinderen en kindercoach zijn.

In deze training ben je een coach in wording. Een kindercoach die voorbij ‘problemen’ wil leren kijken. Een die begrijpt dat kinderen hun zekerheid, zelfvertrouwen en houvast vooral in zichzelf kunnen vinden. Dat begint uiteraard bij jezelf. Jij hebt kennis en kunde nodig om dat voor elkaar te krijgen. In deze training krijg je verfrissende inzichten, kennis en ondertiteling mee, die je direct kunt koppelen aan je eigen (levens)ervaringen. Daardoor wordt het eigen en ontwikkel jij jezelf tot die unieke kindercoach. Als je dat wilt!

Het is een Kunst! 

Kunstjes of voorgekookte methodes tref je hier niet aan. Kinderen en ouders de oplossingen en antwoorden in zichzelf te laten vinden: Dat is de Kunst! Dat ontwikkelen en je dat zelf laten ervaren, daar zijn we bij TORI goed in. Daar ligt onze expertise. De Kunst van Kindercoaching legt de basis hiervoor. 


Wat krijg je mee?

Je krijgt de meest waardevolle inzichten, eye-openers, ervaringen, kennis, houvast en inspiratie van de afgelopen 10 jaar uit de kindercoachopleiding Aspirant Coach. Je wordt aangesproken en aangenaam wakker geschud. Daardoor leer je logische verbanden zien tussen de binnen-en buitenwereld van jou en van kinderen. 

De training geeft je een frisse kijk, ruimer perspectief en genoeg stof tot anders denken, kijken en doen. Over jezelf, KIND zijn, kindercoach zijn en ondernemerschap. 

Lees HIER meer over de TORI-visie! 


Deze training is voor jou wanneer je jezelf in minstens vijf van de onderstaande punten herkent:

 • Je hebt gezonde kindercoachkriebels. 
 • Je bent op zoek naar diepgang en houvast.
 • Je begrijpt dat er 'iets' voor nodig is om kinderen zinvol te kunnen begeleiden als professional.
 • Je bent bereid actief deel te nemen. Alleen toeschouwer zijn is geen optie.
 • Je kijkt regelmatig op onze website en wilt de TORI-visie 'pakken'.
 • Je durft jezelf hardop nog geen kindercoach te noemen, maar dat zou je (stiekem) wel willen.
 • Je werkt met kinderen en wilt kennis en inspiratie om ze beter te begrijpen. 
 • Je bent kinder- of jongerencoach en je voelt je nog onzeker als professional. 
 • Je bent intuitief, eigenwijs en wilt kunnen ondertitelen wat je ervaart.
 • Je staat nog aan het begin van kindercoach zijn en wilt een stap in de goede richting zetten.
 • Je bent nieuwsgierig, ambitieus en hebt gevoel voor humor.
 • Je wilt die kindercoach zijn die kan verwoorden wat ie bedoelt.
 • Je bent zelf coachbaar.
 • Je bent benieuwd naar je eigenheid

Je wordt prettig geprikkeld en ontdekt nieuwe logische verbanden. Waarschuwing: Je kijk op jezelf en kindercoach zijn verandert met deze training. De inhoud is uniek en krijg je nergens anders.

Online

Acht weken lang, krijg je iedere week nieuwe inhoud, stof tot nadenken, nieuwe inzichten en inspiratie. Via de TORI-Academie kun je deze bekijken en beluisteren. Iedere 4e week is er persoonlijk contact via een live-webinar waar we kunnen sparren over de inhoud en beantwoorden we je vragen. Dan vallen er nog meer kwartjes! Na deze acht weken kun je meedoen met het derde webinar. 

Tijdens of na de online training is er een verhelderend 1-1 Skype-gesprek met Christa of een van de TORI-coaches

INHOUD

WEEK 1: Proloog Kunst van Kindercoaching; Overzicht TORI; Inspiratie-video's; Wat is kindercoaching?; Wat doet een TORI-kindercoach?; 

WEEK 2: Wat is leren?; Leer-en gedragsproblemen; Inspiratie-verhaal; Waarom kindercoaches nodig zijn; TED-talk over 'changemakers'; 

WEEK 3: Systemisch waarnemen; De gevolgen van kinderen ontzien; Inspiratie-verhaal; Jouw drijfveren en werk-talenten; Literatuurlijst; 

WEEK 4: Live webinar Vraag & Antwoord; Wat water en olie met kindercoaching te maken heeft; Karakterologie; Interview met kindercoach plus groeiopdracht; 

WEEK 5: Van wens naar werkelijkheid in woord en beeld; Inspiratie-video; Zinvolle 'tools' als kindercoach; Interview met kindercoach plus groeiopdracht; 

WEEK 6: Live webinar Vraag en Antwoord; Hoe je je kwaliteiten ontdekt; Inspiratie-verhaal; Voeding of vulling? Interview met kindercoach; Kinder(coach)ziektes; 

WEEK 7: Ondernemend kindercoach; Gesprekken met ouders; De kunst van vragen stellen; Jouw eigen waarden als kindercoach; Interview met kindercoach; 

WEEK 8: Live webinar Vraag & Antwoord; Innerlijke houding als coach; Kwaliteitskeurmerk erkend kindercoach; Interview met kindercoach; Interview met NFG voorzitter; Oefeningen om met kinderen te doen; Inplannen 1-1 gesprek; 

WEEK 9 T/M 12: Vragen, inzichten, onduidelijkheden kun je verder verdiepen via de FB groep en de live webinars. In week 12 Live webinar Vraag & Antwoord; 


Offline

De live training is 3 dagen: een aaneengesloten 2-daagse training en een losse trainingsdag met alles erop en eraan in onze eigen locatie. Je wordt geheel verzorgd en ontzorgd. Je krijgt nieuwe, interessante artikelen en oefeningen die direct toepasbaar zijn in de praktijk. Je krijgt een deelname certificaat. In deze training ervaar je wat het is om kindercoach te zijn, je leert met je hele lijf en je ontdekt welke mogelijkheden je allemaal in je hebt waarvan je nu het bestaan nog niet weet.

Dag 1: Kindkunde; De invloed van zwangerschap en geboorte; Ontwikkelingsfasen van kinderen; Kind van 9; Karakterstijlen in beweging; Met vertaalslag naar de praktijk.

Dag 2: TORI-Kwaliteitenkwadrant; Coach-oefeningen; Stappenplan en persoonlijke richtlijnen voor jou.

Dag 3: Ondernemerschap; Hoe bouw je je praktijk gezond op; De 7 pijlers in woord en beeld; Certificaat.


Je krijgt nieuwe inhoud, achtergrondinformatie en een boekenlijst. Alle maaltijden worden verzorgd, je overnacht in de locatie, je netwerk groeit, er is onbeperkt koffie en thee. Kortom, op alle gebieden word je gevoed.Twee weken na afloop van de training is er een 1-1 coachgesprek met Christa of een van de TORi-coaches.

In het najaar start de live-training ook in Rotterdam! Die is 4 dagen, omdat er geen avondprogramma is zoals in Onna. In onze nieuwsbrief lees je wanneer, wat en waar. 

Online

Je kunt met het online gedeelte ieder moment starten. Acht weken lang krijg je iedere week nieuwe inhoud en inspiratie via de TORI Academie: onze online omgeving. Iedere vier weken is er een live webinar om 20.00 uur op maandag-of dinsdagavond. De inloggegevens krijg je een paar dagen van tevoren in je mailbox.

De training is drie maanden. Tijdens of na afloop spreken we elkaar. Je blijft onbeperkt toegang houden tot de online-omgeving van TORI's Kunst van Kindercoaching. Inclusief updates! 

Offline

De eerstvolgende livetraining start op 14/15 september (vrijdag en zaterdag). De derde dag is op 7 oktober (zondag). De groep bestaat uit maximaal 14 deelnemers.


In het najaar geven we de live-training ook in Rotterdam! Neem contact op als je hier meer over wilt weten. 

Investering in jouw groei, ontwikkeling en kindercoachschap: € 1397,- excl. BTW. Dat is voor beide trainingen, online en live. Je kunt in termijnen betalen.

Het inschrijfgeld bestaat uit € 449,- incl. BTW. Dit is meteen de eerste betaaltermijn. Zodra je je aanmeldt en je plek inneemt hiernaast, kom je direct in de betaalomgeving terecht. Daar vul je je gegevens in, rondt de betaling af, ontvangt de factuur en je kunt de volgende dag al aan de slag met de online-training De Kunst van Kindercoaching. 

De factuur voor de live-training volgt later, wanneer je verder wilt. De omgekeerde volgorde is ook mogelijk!