Specialisatie Ouderschapscoach

Veel ouders hebben nooit geleerd als kind eigenaarschap en regie te nemen over het leven, natuurlijk binnen de gezonde grenzen van het gezin. Veel ouders hebben nog geleerd: “Nu doe je het op onze manier, later als je groot bent mag het op jouw manier.” In deze tijd (en juist in de kindertijd) weten we hoe belangrijk het is om een gezond en evenwichtig zelfbeeld op te bouwen. Daar is ruimte en respect voor eigenheid voor nodig. De Innerlijke Familie maakt inzichtelijk hoe je ‘eigenheid in verbinding’ kunt vormgeven als ouders. Daar kun jij ze bij helpen met deze methode!

  • Je leert het gebruiken van stappenplannen om met de Innerlijke Familie op specifieke vraagstukken van ouders te coachen
  • Je gaat begrijpen hoe ouders met de Innerlijke Familie conflicten kunnen oplossen tussen henzelf of met hun kind (gastdocent Mary Vermeulen, mediator en systeemtherapeut)
  • Je leert hoe je de hechtingsband tussen ouders en kind kunt bevorderen met de Innerlijke Familie (gastdocent Joan Pos of Nicky Smout).
  • Je leert ouders om te gaan met emoties, angst en spanningen in zichzelf, tussen hen en bij hun kind.
  • Je leert ouders te coachen op het stellen van grenzen èn het bieden van speelruimte aan hun kind: welke balans past bij kind en ouders?
  • Je leert ouders te helpen gemakkelijker te communiceren met elkaar en met hun kind.
  • Je leert een format voor een oudereducatie-workshop waarin ouders via de Innerlijke Familie leren begrijpen wat er speelt bij hun kind en hoe zij hiermee kunnen omgaan.
  • En misschien wel het belangrijkst: je leert hoe je ouders concreet kunt helpen om vanuit liefdevolle waardering, begrip en respect naar hun kind te kijken - en naar zichzelf!

 
Deze opleiding is een van de toepassingsgebieden van de Innerlijke Familie methode voor professionele coaches.
Je leert in 10 weken jouw eigen Ouderschap = Leiderschap werkwijze vinden. En je leert de methode toepassen op een manier die bij jou past. Zodat je ouders inzichten en handvatten kunt geven. En zij daarmee hun kinderen kunnen helpen ontwikkelen naar gelukkige en autonome volwassenen.

Arienne Klijn geeft deze training (www.innerlijkefamilie.nl)

Download hier de brochure

Voor professionele kinder- en jongerencoaches die zich willen verdiepen en/of specialiseren in het coachen van ouders en opgroeiers.

Je hebt een eigen praktijk, staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, NFG (of andere belangenbehartiger) en werkt al minstens 1 jaar met kinderen en ouders.

In 10 weken vind jij jouw eigen Ouderschap = Leiderschap werkwijze en creëer je jouw manier van ouderschapscoaching!
Ieder blok is op de heerlijke plek bij TORI in Onna. Het 4e blok is tevens de Licentietraining Workshop Ouderschap = Leiderschap.
Je bent ouderschapscoach.

BLOK 1: 21-22 september (vrijdag t/m zaterdag)
BLOK 2: 18-19 oktober (donderdag t/m vrijdag)
BLOK 3: 9-10 november (vrijdag t/m zaterdag)
Persoonlijke supervisie sessie: te plannen in overleg in Utrecht of via Skype
BLOK 4: 30 november-1 december (vrijdag t/m zaterdag) Plus certificering             

Start is op alle dagen 10.00 uur – Afronden 16.30 uur.

Voor de training betaal je: € 2.547,-. (Vrijgesteld van BTW) 

Dit is exclusief accommodatie. Hou rekening met ongeveer € 150,- per dag excl. 6% BTW. Inclusief onbeperkt koffie, thee, vers fruit. Biologische catering, lunches en diners door Alice verzorgd en alle overnachtingen.

Wanneer je je plek reserveert via de aanmeldknop hiernaast kom je in de betaalomgeving terecht. Zodra je het inschrijfgeld hebt voldaan (€ 247,- excl. 6% BTW.) is je plek gereserveerd en ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden. Het inschrijfgeld is niet restitueerbaar bij annulering.