TORI Specialisaties

21 SEPTEMBER: START OPLEIDING OUDERSCHAP=LEIDERSCHAP (inclusief licentie)

-  Ouderschapscoach worden met de Schilden van je Innerlijke Familie  -

Trainer: Arienne Klijn


Wat is het?

Ouderschap = Leiderschap. Het klinkt zo vanzelfsprekend. Voor veel ouders is het echter niet zo makkelijk om hun leiderschap vorm te geven. Op een manier die bij hen èn bij hun kinderen past. In deze gespecialiseerde opleiding leer jij ouders coachen in hun leiderschap (= ouderschap) met de methode van de Schilden van je Innerlijke Familie. In de Innerlijke Familie zijn alle eigenschappen en drijfveren van iemand verdeeld over het innerlijke meisje, jongetje, man en vrouw. Per situatie kun je het innerlijke familielid naar voren zetten wat het beste gaat werken in die situatie. Net als in families in de buitenwereld kun je jouw innerlijke familie helpen zo goed mogelijk samen te werken rondom alle uitdagingen.
 
Deze metafoor en methode is gebaseerd op de systemische psychotherapie: relatie en gezinstherapie die als doel heeft het systeem - de familie -  te helpen steeds opnieuw hun eigen oplossing te vinden. Zodat de individuele familieleden en de familie als geheel, kunnen blijven groeien op een manier die hen het beste uit de verf laat komen. Arienne Klijn heeft, wat zij hierover leerde aangevuld met inzichten en technieken uit andere psychotherapeutische stromingen. En met wat zij leerde van de wijsheid van de natuurvolkeren. Het resultaat is een model, methode en taal die dankzij de werkvormen heel eenvoudig visueel maakt hoe mensen met zichzelf en anderen (kunnen leren) omgaan.
 
In het coachen en trainen van leidinggevenden (die ook vaak ouders zijn) gebruikte zij haar Innerlijke Familie methode. Zij merkte de overeenkomsten op tussen ouderschap en leiderschap. Na 10 jaar werken met leidinggevenden met behulp van de ouderschapsmetafoor, vroeg Christa van TORI haar: “Wat als je het omdraait en ouders gaat helpen met hun leiderschap?”
Zo ontstond Ouderschap = Leiderschap!
 
Deze opleiding is een van de toepassingsgebieden van de Innerlijke Familie methode voor professionele coaches en therapeuten.
Je leert in 10 weken jouw eigen Ouderschap = Leiderschap werkwijze vinden. En je leert de methode toepassen in ouderschapscoaching op een manier die bij jou past. Zodat je ouders inzichten en handvatten kunt geven. En zij daarmee hun kinderen kunnen helpen ontwikkelen naar gelukkige en autonome volwassenen.

HIER lees je meer over inhoud, data en investering